Giv det Videre

'Giv det Videre' (tidligere Nyhedsbrev) er Netværkslokomotivets blad, der udkommer fire gange årligt i en elektronisk og fysisk version.

Din virksomhed/arbejdsplads kan også modtage 'Giv det Videre'. Send en mail til Jeanette Suell.

Du kan altid finde de seneste fire numre af 'Giv det Videre'/Nyhedsbrev her på siden.

Giv det Videre nr. 3, 2020

Vi sætter fokus på små og mellemstore virksomheder og deres udfordringer med at få medarbejderne på opkvalificerende kurser.

Læs om EntreprenørNetværket i Herning og Ikast-Brande, hvor 10 mindre virksomheder er gået sammen om at tilbyde kurser og opkvalificering til deres medarbejdere.

Læs også, hvorfor det er så svært for de små og mellemstore virksomheder at få opkvalificeret deres medarbejdere. Og hvordan det alligevel kan lykkedes. 

Giv det Videre nr. 2, 2020

En kortere udgave af Giv det Videre på grund af corona. Vi sætter af samme grund fokus på fjernundervisning. Du kan blandt andet læse om Give Steel, der pludselig måtte sadle om og tilbyde online danskundervisning til deres udenlandske medarbejdere.

Du kan også læse om vores dialogguide, der kan bruges til at afgøre, om fjernundervisning er noget for dine medarbejdere. Det er nemlig ikke givet.

Giv det Videre nr. 1, 2020

Nyhedsbrev har fået nyt layout og ny navn, 'Giv det Videre.' Det første nummer sætter fokus på fremtidens arbejdsmarked.

Mød fremtidsforsker Marianne Levinsen og læs hendes bud på, hvordan fremtidens arbejdsmarked ser ud for de faglærte og ufaglærte.

Læs, hvordan elektronikvirksomheden Kamstrup allerede nu forbereder sig på fremtiden ved at opkvalificere alle deres 280 produktionsmedarbejdere.

Og læs, hvordan det første år med kurset FVU-digital er gået (spoiler: der har ikke været så mange deltagere, som forventet. Til gengæld har dem, der har været med, været glade for det).

Nyhedsbrev nr. 4, 2019

I Nyhedsbrev 4, 2019 har vi tema om internationale medarbejdere. Kom med på besøg hos Reitan Distribution (centrallager for blandt andre Rema 1000) og hør lagerchef Allan Ravn fortælle om, hvorfor det er vigtigt, at deres medarbejdere enten taler dansk eller engelsk. Mød også fire internationale medarbejdere på Reitan Distribution, der sætter stor pris på muligheden for at lære dansk på arbejdspladsen.

Læs også om tre viceværter hos Ikast Andelsboligforening, der tør tale engelsk med de udenlandske lejere efter at have deltaget i det praksisnære kursus, FVU-engelsk.

Nyhedsbrev nr. 3, 2019 

Fokus på ordblinde på arbejdspladsen i anledning af den nationale ordblindeuge i Danmark i uge 40. Kom med på besøg på Danmarks (måske) mest ordblindevenlige arbejdsplads og læs, hvordan it-færdighederne er blevet styrket på produktionsvirksomheden AP Maskinfabrik. Find også ud af, hvordan du kan hjælpe os med at hjælpe dig.