Ammeraal Beltech får Netværkslokomotivets Årspris 2019

Ammeraal Beltech er modtager af Netværkslokomotivets Årspris 2019 for deres arbejde med at afklare og opkvalificere alle medarbejdere fra fejedreng til direktionsgang.

Vejle-virksomheden Ammeraal Beltech er modtager af Netværkslokomotivets Årspris 2019. Årsprisen uddeles til en virksomhed, der har gjort en særlig indsats for at udvikle læse-, skrive-, regneeller danskkundskaberne hos medarbejderne, og som videreformidler virksomhedens erfaringer til andre virksomheder.

Det er Netværkslokomotivets styregruppe, der på baggrund af de indstillinger, de har modtaget, udvælger modtageren af årsprisen. I indstillingen af Ammeraal Beltech lyder det blandt andet, at ”alle i virksomheden blev screenet i dansk og matematik, lige fra fejedreng til direktionsgang. Dette for at sikre, at alle med behov for enten ordblindeundervisning eller forberedende voksenundervisning kunne få mulighed for at komme på kursus.”

Overrækkelse af Årspris 2019
Årspris 2019 blev overrakt af formanden for Netværkslokomotivets styregruppe Johnny Fonnesbech (tv.). Produktionschef Rasmus Caspersen, afdelingsleder Jens Christian Abildsteen og HR Manager Lene Boe modtog prisen på vegne af Ammeraal Beltech, og kunstner Karen Marie Fredslund har lavet skulpturen. Foto: Tanja Kronborg Hansen

Glade medarbejdere

Årsprisen blev overrakt til HR manager på Ammeraal Beltech Lene Boe i forbindelse med Netværkslokomotivets Årsmøde 2019. Her fortalte Lene Boe blandt andet, hvad virksomheden har fået ud af det uddannelsesforløb, de startede op for tre år siden.

- Vi kan ikke sige, at vi har solgt syv ekstra transportbånd, men vi oplever, at folk er meget positive og glade, når de kommer tilbage fra kursusforløb. De kommer hjem med lyst til at lære mere, og de kommer hjem og kan få mere ud af kurser og efteruddannelse, de kommer på fremadrettet.

Fleksibelt samarbejde

Ammeraal Beltech har siden forløbets start for tre år siden fået afklaret omkring 180 medarbejdere. Heraf har 25 medarbejdere fået ordblindeundervisning,  30 har været på dansk- eller matematikkursus, og i øjeblikket er en god håndfuld medarbejdere i gang med at få opdateret deres
engelskkundskaber. Det er ikke  altid nemt at få ordrebogen til at gå op med kursusaktivitet, men et godt samarbejde med den lokale uddannelsesinstitution og Netværkslokomotivet har fået det til at fungere.

- Vi er en ordreproducerende virksomhed, og selvom vi planlægger os ud af efteruddannelse, så sker det nogle gange, at der kommer en kæmpe ordre ind, som gør, at nogle medarbejdere er nødt til at melde fra på et kursus. Der har både Netværkslokomotivet og Campus Vejle været rigtig fleksible i forhold til at få det til hele til at gå op. Så det har været rigtig positivt at arbejde sammen med jer omkring det, sagde Lene Boe i sin takketale til Årsmøde 2019.

Tale ved overrækkelse af Årspris 2019
”Vi oplever, at der er meget åbenhed omkring, at det måske er mange år siden, man gik i skole og er blevet lidt rusten i dansk og matematik og at det ikke er nogen skam at være ordblind, det kan man roligt fortælle,” sagde HR Manager Lene Boe blandt andet, da Ammeraal Beltech modtog Årspris 2019. Foto: Tanja Kronborg Hansen

Deler erfaringer med andre

Ammeraal Beltech får ikke kun Årsprisen 2019 for deres fokus på at løfte alle medarbejdernes kompetencer. Virksomheden har også rundhåndet delt ud af sine erfaringer til andre. Sammen med blandt andre Netværkslokomotivet og Campus Vejle har Ammeraal Beltech for eksempel lagt hus til to arrangementer i forbindelse med projekt Fremtidens Vejle, hvis formål er at ruste virksomheder i Vejle og omegn til fremtiden.

- Ammeraal Beltech har ikke kun taget ansvar for sine egne medarbejdere. De har også delt ud af deres erfaringer med kompetenceløft. Det synes vi fortjener stor ros og anerkendelse, og derfor får de Årsprisen 2019, lyder det fra konsulent ved Netværkslokomotivet Jonna Bach, der har hjulpet Ammeraal Beltech i gang med uddannelsesprojektet.

 • Fakta

  Ammeraal Beltech beskæftiger omkring 190 medarbejdere.

  Virksomheden er en af verdens
  førende producenter af plastmodulære bånd og kæder til intern transport.

  Årsprisen 2019 er en skulptur af kunstneren Karen Marie Fredslund lavet specielt til
  Ammeraal Beltech.

  Netværkslokomotivets
  Facebookside kan man se en
  video med overrækkelsen af
  Årsprisen til Ammeraal Beltech.