NCC satser massivt på uddannelse og opkvalificering

- De kompetencer vores medarbejdere har brug for i dag, er helt anderledes end for ganske få år siden. Derfor satser vi massivt på uddannelse og opkvalificering af vores timelønnede medarbejdere, fortæller HR Manager i NCC Industry, Lars Carlsen.

Digitalisering er en del af NCC’s strategi, og engelsk er et vigtigt sprog i koncernen, da NCC - Nordic Construction Company - har afdelinger i hele Norden med sammenlagt 20.000 medarbejdere. Derfor er det vigtigt, at timelønnede har færdigheder inden for dansk, regning, it – ja, og engelsk.

- De kompetencer vores medarbejdere har brug for i dag, er helt anderledes end for ganske få år siden. Derfor satser vi massivt på uddannelse og opkvalificering af vores timelønnede medarbejdere.

Det fortalte HR Manager i NCC Industry, Lars Carlsen, ved Netværkslokomotivets årsmøde i maj 2017.

Undervisning i NCC's eget materiale

I januar afholdt NCC således vinterskole for 30 af deres ansatte asfaltmedarbejdere som et pilotprojekt. Undervisningen på vinterskolen bestod af dansk (ca. 25%), regning (ca. 25%) og praktiske fag som svejsning, førstehjælp m.fl.(ca 50%). På vinterskolen blev der i dansk undervist med udgangspunkt i NCC’s egne skriftlige materialer, mensder i regneundervisningen primært blev arbejdet med areal og rumfylde – noget der må siges at være ret relevant, når der skal lægges asfalt.

Arbejdsløshed årsag til opsigelser

I asfaltbranchen er det vanskeligt at finde og fastholde kvalificerede medarbejdere.

- Vi har derfor spurgt folk,  som har forladt os, hvorfor de vælger et andet job. Og en del nævner vinterens arbejdsløshed som grund. Derfor vil det være vigtigt for os, at vores medarbejdere netop kan bruge vinterperioden til at opkvalificere sig og gøre sig dygtigere i dansk, regning og it, fortalte Lars Carlsen på årsmødet.

NCC’s vinterskole er arrangeret i samarbejde med VEU-Center Trekantområdet og AMU SYD og har hentet inspiration i asfaltbranchens ”Asfaltskolen”.

Vinterskole måske på vej som permanent tilbud

- For NCC kunne det godt være interessant at gøre den frivillige vinterskole til et permanent tilbud i hele landet og måske udbrede efteruddannelsesideen i hele vores organisation, sagde Lars Carlsen, da vinterskolen har fået meget positive tilbagemeldinger både fra kursister og fra den større NCC organisation.

  • Fakta

    Ud over vinterskole for asfaltarbejdere deltager NCC i et projekt for indsatte i danske fængsler med henblik på at uddanne de indsatte og tilbyde dem beskæftigelse i asfaltbranchen efter afsoning.

    NCC har også et projekt for syriske flygtninge – med henblik på at hæve uddannelsesniveauet for en gruppe af mennesker, som det
    ellers ville være svært at få ind i virksomheden.