Alting har en ende - også Netværkslokomotivet

Netværkslokomotivet stopper den 31. december 2020.

Anbefal denne side:

Indlæg af Jeanette Suell, kommunikationsmedarbejder og redaktør på Giv det Videre

Netværkslokomotivet lukker og slukker til nytår. Vores bevilling fra statens satspulje udløber, og der er i skrivende stund ingen, der mener, vi er værd at smide flere penge efter. Det bliver dermed et farvel til 23 års uvildig og uafhængig vejledning og hjælp til virksomheder, der gerne vil gøre deres gode medarbejdere endnu bedre.

Det kunne jeg skrive virkelig mange tårevædede (og lidt vrede) ord om. Det har jeg ikke lyst til. Vi har nemlig besluttet, at vi skal lukke på en ”high note,” som man siger. Med oprejst pande. Hver og én går vi ud af døren med ryggen rank og en enorm stolthed over, at vi har fået lov til at være en del af Netværkslokomotivet.

En flok ildsjæle

Vi ranker ryggen, fordi vi ved, vi har gjort en forskel for rigtig mange mennesker. Ordblinde og ordblindhed har fået en helt anden opmærksomhed som følge af vores arbejde med området. Vi har hjulpet utallige virksomheder i gang med uddannelsesforløb blandt deres medarbejdere. Alene de seneste fire år har vi været med til at afklare 23.000 medarbejdere på 700 danske virksomheder.

Vi har kærligt skubbet medarbejdere tilbage på skolebænken og oplevet, hvordan de er vokset og selv har ranket ryggen. Vi har set, hvad bedre læse-, skrive-, regne- og it-færdigheder betyder for den enkelte medarbejder. Især på et arbejdsmarked, der konstant udvikler sig i en mere digital retning med øget automatisering og brug af digitale værktøjer til følge. Ja, vi er i al beskedenhed en flok ildsjæle, der har brændt for at løse den opgave, Netværkslokomotivet er sat i verden for. Men nu er det slut.

Det kunne have været så godt

Det har været en kæmpe fornøjelse at være en del af. Det har været fantastisk at opleve mine kolleger på arbejde ude i virksomhederne. Det er helt og holdent deres fortjeneste, at der lige nu går medarbejdere rundt på danske arbejdspladser med rank ryg. Stolte over, at de i dag er bedre til at læse, skrive, regne og bruge it, end de var, da de gik ud af folkeskolen. Det har mine kolleger været med til at sikre, og jeg er så vanvittig stolt over at kunne sige, at jeg også har været en lille del af det.

Det kunne have været så godt de kommende år. Nu er det slut.

Kære læser – tusind tak for denne gang. Jeg håber, vi ses derude på den ene eller anden måde.

Konsulenter i Netværkslokomotivet