Vejle-virksomhed får Årspris 2019

Ammeraal Beltech er modtagere af Netværkslokomotivets Årspris 2019 for deres arbejde med at afklare og opkvalificere alle medarbejdere fra fejedreng til direktionsgang.

Vejle-virksomheden Ammeraal Beltech er dette års modtagere af Netværkslokomotivets Årspris 2019. Årsprisen uddeles til en virksomhed, der har gjort en særlig indsats for at udvikle læse-, skrive- regne- eller danskkundskaberne hos medarbejderne.

”Internt er alle i virksomheden blevet screenet i dansk og matematik, lige fra fejedreng til direktionsgang. Dette for at sikre, at alle med behov for enten ordblindeundervisning eller forberedende voksenundervisning kunne få mulighed for at komme på kursus,” står der blandt andet i indstillingen af Ammeraal Beltech til Årsprisen 2019.

Glade medarbejdere

Årsprisen bliver overrakt til HR manager på Ammeraal Beltech Lene Boe i forbindelse med Netværkslokomotivets Årsmøde 2019.

- Vi er rigtig glade for at modtage Årsprisen 2019. Det er en anerkendelse af det arbejde, vi har gjort, så det er vi meget stolte af, fortæller hun.

Virksomheden har afklaret omkring 180 medarbejdere og sidenhen har 25 fået ordblindeundervisning, 30 har været på dansk- eller matematikkursus, og i øjeblikket er en god håndfuld medarbejdere i gang med at få opdateret deres engelskkundskaber.

- Noget af det bedste ved at sende vores medarbejdere af sted på kursus er, når vi er nede på Campus Vejle for at evaluere med dem den sidste kursusdag. Man kan virkelig høre, hvor glade de har været for det og at de har fået meget ud af det, fortæller HR manager Lene Boe.

Deler erfaringer med andre

Ammeraal Beltech får ikke kun Årsprisen 2019 for deres fokus på at løfte alle medarbejdernes kompetencer. Virksomheden har også rundhåndet delt ud af sine erfaringer til andre. Sammen med blandt andre Netværkslokomotivet og Campus Vejle har Ammeraal Beltech for eksempel lagt hus til to arrangementer i forbindelse med projekt Fremtidens Vejle, hvis formål er at ruste virksomheder i Vejle og omegn til fremtiden.

- Ammeraal Beltech har ikke kun taget ansvar for sine egne medarbejdere. De har også delt ud af deres erfaringer med kompetenceløft til andre. Det synes vi fortjener stor ros og anerkendelse, og derfor får de Årsprisen 2019, lyder det fra konsulent ved Netværkslokomotivet Jonna Bach, der har hjulpet Ammeraal Beltech i gang med uddannelsesprojektet.

Fakta
Ammeraal Beltech beskæftiger omkring 190 medarbejdere. Virksomheden er en af verdens førende producenter af plastmodulære bånd og kæder til intern transport.

Årsprisen 2019 er en skulptur af kunstneren Karen Marie Fredslund lavet specielt til Ammeraal Beltech.