DEN INTERNATIONALE ORDBLINDEUGE - DYSLEXIA AWARENESS WEEK 2017

 

Der er nok mange, som har hørt om ordblindhed eller kender en, der er ordblind. Men der er et stykke vej derfra og til at alle forstår, hvad ordblindhed er for en størrelse og hvor stor indvirkning og betydning, det kan have at være ordblinde.

På arbejdspladserne skjuler mange deres ordblindhed, af frygt for at blive fyret, eller de siger nej til efteruddannelse af frygt for ikke at kunne gennemføre uden nederlag.

I en gennemsnitlig skoleklasse er der minimum en til to ordblinde elever, som ikke får den hjælp de har brug for, og hvor forældre måske ikke er i stand til at hjælpe dem.

Men det kan der laves om på!

Når vi sætter fokus på ordblindhed, hjælper vi både den ordblinde, men vi hjælper også med at fremme forståelsen for, det at være ordblind, give indsigt i hvordan livet er som ordblind, og hvordan de pårørende kan dvære der for den ordblinde på den bedst mulige måde.

Formålet med ordblindeugen er, at skabe opmærksomhed og fokus på:

- Ordblindhed og de ordblindes udfordringer.

- Apps og it-hjælpemidler, som kan være med til at skabe en lettere og mere overskuelig hverdag for ordblinde.

- Ordblindeundervisning og efteruddannelse for ordblinde.

I samarbejde med en række samarbejdspartner rundt i hele Danmark afholder vi i uge 40 en række arrangementer, som alle har fokus på ordblindhed.

På den Landsdækkende aktivitetsoversigt kan du/ I se hvad der sker rundt omkring i hele Danmark i Den Internationel Ordblindeuge 2017.

Landsdækkende aktivitetsoversigt - KLIK HER 

Landsdækkende aktivitetsoversigt 2017

Klik her for at se den landsdækkende aktivitetsoversigt 2017